За дизайнера


София Борисова е най-популярният и утвърдил се дизайнер в България. Тя е създател на реномираната модна къща „Романтика Фешън“, която вече 24 години заема лидерски позиции на пазара за официални и булчински облекла в България.
София Борисова е двукратен носител на най-престижния приз за мода и стил в България „Златна Игла“ 2013 и 2015 в категорията „Най-добър дизайнер на годината“. Нейната модна къща Романтика Фешън също е удостоена през 2013 г. с високото отличие в категорията – „Модна къща на годината“.
Всяка година тя представя сватбени и официални тоалети на изискани самостоятелни ревюта, които се превръщат в събития номер едно в модния живот на България.
София Борисова е единственият български дизайнер, който е направил самостоятелно ревю на булчински тоалети в световната столица на модата Милано.
През 2011 година, специално за представянето на най-новия тогава модел CLS на Мерцедес, топ дизайнерката създава колекцията „Чувства и разум“, каквото е и мотото на презентирания автомобил.
Клиенти и почитатели на марката „Романтика фешън“ с главен дизайнер София Борисова са представителките на целият български политически, бизнес и шоу елит на страната. Едни от най-известните дами са казали заветното „Да“ на своите половинки, облечени именно в нейните булчински рокли.
Тя е официален дизайнер на конкурса Мис България, нейно дело са тоалетите в един от най-хитовите филми – „Мисия Лондон“, както и в най-рейтинговите ТВ формати – Вип Денс, Гласът на България, Фермер търси съпруга, Сделка или не и др. Самата дизайнерка е била водеща на собствени рубрики в телевизионни предавания.
Рокля на София Борисова се разходи по червения килим в Монте Карло, носена от актрисата Ирена Милянкова на наградите Golden Nynph.
През 2014 г. София Борисова създава и презентира пред отбрани гости в Милано своята нова марка Sofia Sposa Milano.
През същата година тя е отличена с престижния приза „Бизнес дама на годината“
Детето-чудо на българската музика Крисия Тодорова, спечели второ място на детската Евровизия облечена в тоалет, изработен специално за повода от София Борисова.
Топ дизайнерката работи от години с едни от корифеите в световната мода. Тя е уважаван и винаги специален гост на ревютата на Eddy K. и Antonio Riva в Милано.
През 2014 г. София Борисова – създаде тоалетите за лятната фотосесия 2015 на световно известната марка за производство на продукти за коса „Meda Vita“. Снимките се проведоха в Милано, в една от най-известните модни агенции на Ботуша. Тя е трябвало да създаде 10 визии само за 10 дни. „Меда Вита“ са лидери на световния пазар в производството на натурални и био продукти за коса. Визиите, които е поканена да създаде София Борисова са за годишния календар – 2015 г. на марката, както и за мащабните им рекламни кампании в италианските издания на Вог и Амика.
Всички тоалети от котюр на модна къща „Романтика фешън“ с главен дизайнер София Борисова се изработват от платове и дантели, доставяни от най-известните фабрики по света.
През 2015 година София Борисова направи самостоятелно ревю в Чикаго. Специално, за да се запознае с нея и работа й на събитието присъства основателят на седмицата за висша мода в Ню Йорк, Андре Акуино. София Борисова бе и официален дизайнер на конкурса „Мис Българка в САЩ” – 2015.
През 2016 година, по време на седмица на модата в Италия, София Борисова реализира голямо самостоятелно ревю в Рим, представяйки колекцията Giardini di Roma. Дизайнерката бе поздравена лично от посланика на България – Марин Райков и от Председателят на Академията за мода в Рим – Maria Maiani.
Като иноватор и експериментатор в модата, София Борисова засне свой Haute couture тоалет в рекламна фотосесия под вода, нещо което се случва за първи път в историята на българската мода.