Българските рокли в Кан 2023 и София Борисова

юли 13, 2023

Малко преди края на 76-ти филмов фестивал в Кан реших да зарадвам българската публика с екслузивни български модни истории от Кан

И макар тази година за съжаление да нямаме български филм в селекцията, то роклите на българските модни дизайнери са на червения килим почти всяка вечер. Прекрасната София Борисова и Romantika Fashion имаха възможността да облекат Ренате Майер. Вижте коя е тя!

РЕНАТЕ С РОКЛЯ ОТ ROMANTIKA FASHION

С два тоалета от София Борисова видяхме модела Ренате Майер. Тя е немски модел, разделящ живота си между Лондон и Ню Йорк. Освен това Ренате има и български корени, с които е много горда. Започва да се занимава с моделинг на 6-годишна възраст и бързо печели титлите Мис Планет, Мис България, Най-добър детски модел на света и Лице на OVS.

На 13 Ренате става най-младата студентка в Германия, като е поканена от университета в Хамбург да започне бакалавърската си степен по икономика. През същата година тя стартира и проект в училище „Кажи НЕ на тормоза“, който получава национално признание и е първият по рода си по това време. Тормозът е тема, която Ренате изпитва силно, тя самата е била жертва на тормоз в училище. Завършила е икономика в Harvard’s Extension School и в момента е последна година от втората си специалност – психология. Ренате винаги е имала огромен интерес към всичко, свързано с модата, поради което винаги се старае да посещава Седмицата на модата в Лондон, Ню Йорк и Милано всеки сезон през последните няколко години.

След като се мести в САЩ, Ренате бързо стана част от модната сцена на Ню Йорк. Сега тя прекарва времето си между Лондон, нюйоркския Горен Ийст Сайд и Хамбург, но смята Ню Йорк за свой „дом“, а себе си за „нюйоркчанка по душа“.

За нейните разнообразни последователи в Instagram, съдържанието на Ренате в социалните медии е интересна комбинация от всичките й интереси – психология, литература, политика и мода. Наскоро тя стартира платформа за психично здраве в Instagram, наречена „Елегантният войн“ (@elegant.warrior). Целта му е да създаде безопасно пространство за хората, да ги образова за всичко свързано с психичното здраве и да отвори дискусия по тема, която все още е заобиколена от много стигма.

Това е третата година за Ренате на филмовия фестивал в Кан. Тя посещава най-популярните събития на всеки фестивал, както и червения килим. Казва, че фестивалът е чудесна възможност за нея да се свърже и да разшири аудиторията си в социалните медии.

“Избрах рокля от София Борисова, защото съм наполовина българка и исках да подкрепя български дизайнер и да го покажа на този голям форум. Мисля, че е важно да подкрепяме по-малките компании с талант. Освен това обичам нейната работа. А любимото ми парти от Кан всяка година е винаги т.нар. Magnum Party. Вълнуващо е, с хубава музика (и, разбира се, обичам и сладоледа, който предлагат 🙂 Мисля, че Кан е любимото ми събитие за годината, защото включва всички хубави неща, които обичам – мода и филми.”

А на кои български рокли още успяхме да се насладим на фестивала, очаквайте утре заедно с финалната гала вечер!

Източник: codefashion.bg