Дизайнер към абитуриентките: Червеното привлича вниманието, а високите токчета може да замените с кецове с дантела

май 13, 2022

Хит при роклите на модната дизайнерка София Борисова тази година са роклите, които се трансформират и могат да се носят по различни поводи. Когато горната част от една дълга рокля се свали, тя се превръща в къса, подходяща за парти.
По този креативен начин дизайнерката отговаря на много притеснения на родителите на абитуриенти, че купуват рокля, която ще се носи само веднъж.

За 29 години опит в модния бран, София Борисова се е превърнала в любимка на родителите на завършващите учиници. През Зейнеб Маджурова в “Тази сутрин” споделя, че майките й се доверяват изцяло, но вълнението от избора на тоалет обикновено е по-голямо при бащите.

Червеният цвят според нея е този, който може да направи от всяко момиче прекрасна принцеса на бала.

“Може да си избереш класическа рокля, защото тук цветът привлича погледите. Дългата рокля при абитуриентите е тотален хит от няколко години. Тя трябва да има перфектна материя и идеална кройка” – споделя тя.

Правата, тясна рокля също може да направи силно впечатление. Към совите модели София Борисова добавя силни акценти – дълбока цепка и изрязан гръб.

Признава обаче, че винаги търси баланса: “Аз винаги се стремя роклите да са секси, но премерени. Моите момичета трябва да покажат красотата и младостта си, да бъдат себе си, но да не се състаряват”.

Късите рокли, тип Лолита, пък са дбър избор за момичета, които са по-ниски. Според дизайнерката това е пефектният избор за тях.

Тя предлага нещо любопитно и на дамите, които не са свикнали да ходят на високи токчета. Вместо да се мъчат и да им е неудобно, София Борисова превръща за тях кецовете в атрактивна обувка. Прави го като ги украсява с дантели.

Съветът й към бъдещите абитуриенти е много да се забавляват и да бъдат себе си. Препоръчва им да избират правилния силует рокля, която няма да ги състари.

И ако много момичета се вълнуват за червения килим на абитуриентския си бал, София Борисова се вълнува за същото събитие, но в Кан. Тя е приготвила тоалети за две звезди, които ще се появят с тях на светското събитие.

“Надявам се, че ще впечатлят журналисти, гости и всички присъстващи!” – споделя тя.

Когато приготвя рокли за известни звезди, често комуникира с техните агенти, а понякога нещата се случват онлайн. София Борисова е добър приятел с коафьора на Моника Белучи. Така се запознава и с актрисата
Елеонора Пиерони, за която прави рокля, която тя облича в Кан. Нейни рокли са носили звезди и на наградите БАФТА.

“Жената много вдъхновява. Можеш да направиш чудеса за нея. Именно тя е моето вдъхновение” – откровена е дизайнерката.

Източник: https://ladyzone.bg/