Ревю на София Борисова в Париж за 3 март (видео)

мар. 5, 2019

Дизайнерът София Борисова изправи на крака най-голямата зала в централата на ЮНЕСКО в Париж. На 1 март хиляда и двеста гости, между които посланиците на 60 държави,  слушаха българския химн, закичени с мартеници и аплодираха прави дефилето.

София Борисова представи колекция висша мода „Fashion Diffusion“ 2019, създадена специално за 25-годишния юбилей на модната й къща „Романтика Фешън“.

Ревюто съвпадна с Модната седмица във френската столица, но поводът беше друг – специална покана от българския посланик във Франция – Ангел Чолаков. Негово Превъзходителство я определи като моден визионер и мощен съюзник в културната дипломация, в чиито позитивни послания и сила той вярва. Ето защо посолството ни във Франция избра именно София Борисова да представи колекцията си висша мода в Париж на гала -спектакъл, посветен на Националния ни празник 3-ти март и българското председателство на Съвета на ЕС.

Ревюто на София Борисова се превърна в истински български триумф  на модата и красотата. Седем от най-добрите български топ-модели – Диана Иванчева, Жана Янева, Христина Вескова, Деница Стоянова, Поли Шайер, Кристина Димитрова и Ива Атанасова представиха на осветена в цветовете на българския трибагреник сцена  42 тоалета от котюр. Седем булчински рокли бяха кулминацията на вечерта. За визията на момичетата се погрижиха топ коафьорът Борислав Сапунджиев и гримьорът Цецо Андреев.

София Борисова е единственият български дизайнер със самостоятелно ревю в столицата на висшата мода Париж.

„Да направя самостоятелно ревю в Париж беше най-голямата ми мечта! Емоцията от днешния успех е толкова силна,че не мога да спра сълзите си от радост и вълнение!“, каза след края София Борисова.

Копирано от jenatadnes.com