ВИП дами дефилират в бродерии и дантели

фев. 18, 2019

ВИП дами дефилират в бродерии и дантели през сезона на тузарските партита. Йорданка Фандъкова ще изгрее в тоалет на София Борисова на Виенския бал, който тази година събира международен елит на 23 февруари.

Кметицата на София отдавна е почитател на романтиката и шика, подпечатани с майсторството и вкуса на известната дизайнерка. „Да, за мен е признание и удоволствие, че госпожа Фандъкова отново ми повери тоалета си за Виенския бал“, потвърди София Борисова. А родното светско общество ще аплодира колекцията й за 2020 година „Attitude”  на 11 март в Градската галерия. „Във всичко трябва да има отношение – към естетиката, към стила, към красотата, към хората… То трябва да бъде закодирано и в поведението на новите поколения към елегантността“, мотивира София логото на премиерните си творения. Сред тях са шеметни модели „от кутюр“ за вечерни събития и червени килими, булчински феерии и екстравагантности за дръзки Еви. Лице на кежуъл линията е бизнес дамата Румяна Маринова, серията за булки пък се казва „Полунощ в Париж“. Както се знае, младоженката, която буквално преди дни обра овации с произведение на топ стилистката, е Софи Маринова. На камерната брачна церемония певицата впечатли с изискана рокля в толкова нашумелия ретро привкус, който струеше от цялостната й визия. Сега двете адашки вече обсъждат как ще изглежда ромският славей на голямата сватба на 24 март. Тогава тя ще смени две рокли на София, като едната ще бъде венец на 45-дневен ръчен труд.

„Attitude“ и „Paris by Night“ са основните слогани, с които София ще гастролира и тази година из европейските столици. След ревютата, които направи в ЮНЕСКО в Париж, в кметството на Виена и в Рим, българката отново потвърди позицията си в международния А отбор. Тя е подпечатана и от корифеите на дантелите в най-известната фабрика за дизайнерски текстил не само в Италия, но и в света, където приемат за бизнес партньори единствено майсторите. Тъкмо от уникални и ръчно сътворени материи са и моделите в колекцията за 2020-а – жакард, коприна, сатен,  плисе,  муселин  фин тюл, бродерии. Те носят усещането за втора кожа и подчертават силуета. 

Сред акцентите ще бъдат голите гърбове с множество фини презрамки, елегантните деколтета, високите талии. Цветовете са черно, бяло, червено,  злато, синьо – небесно, аква, морско – пепелива роза, все по-налагащият се buter, living coral. Известният фотограф Ивайло Станев, който работи из Европа, направи поредната зрелищна фотосесия с творенията на София. Пред обектива му застанаха Румяна Маринова и супер моделът на “Визаж” Кристина Несторова”.

Копирано от standartnews.com