За нас

За дизайнера

Модна къща „Романтика Фешън“ определя нова ера на висшата мода за жената чрез официални и булчински рокли. София Борисова е световноизвестен дизайнер с над 28 години опит във сватбената и официална мода. София е родена в гр. София, България. От малка изпитва силна страст към рисуването и дизайна. В продължение на много години изучаване на изобразително изкуство тя развива желанието да превърне своите рисунки в реални модели и скоро след това създава своята марка ROMANTIKA FASHION. Когато започва да работи в булчинската индустрия, създавайки сватбени рокли по поръчка, тя бързо се превръща в сензация. Тъй като марката ѝ нараства, името ѝ я извежда до челни позиции в цяла България, като известен дизайнер, който е обичан и уважаван от своите клиенти, модни критици и световни дизайнери. Независимо дали става въпрос за нейните деликатни дантели, драматични шлейфове или фини детайли от мъниста и камъни, всеки модел излъчва нейния уникален почерк като творец. Има късмета и удоволствието да е между 12 топ световни дизайнери, които имат честта да използват в колекциите си уникални дантели, произведени от ателие за висша мода в Италия. Модните критици определят умението ѝ за съчетаване на различни материи и цветове като изключителен талант.

В продължение на почти три десетилетия модната ѝ къща процъфтява от малък град като София до световните столици на модата Париж, Милано, Рим, Виена и други. Огромно постижение е и ревюто ѝ в ЮнескоПариж, където пълни залата с над 1000 зрители, грандиозно закрива и седмицата на висшата мода Алта Рома в столицата на Италия пред 700 любители на модата. Дизайнер София Борисова е и трикратен носител на престижната българска награда за мода “Златна игла”, “Жена на годината”, “Жена на десетилетието”, “Бизнес дама на годината” и още много други.

В момента тя се смята за един от водещите български дизайнери, персонализиращи класни рокли за известни личности и аристократични жени не само у дома, но и в чужбина.

Нейни дизайнерски тоалети се разходиха на червените килими в Монако, Кан, Лос Анджелис, наградите “Оскар” и BAFTA London от световни звезди като Тициана Рокка, Елеонора Пиерони и други.

София Борисова винаги остава вярна на произхода си като дизайнер, представящ романтични и драматични елементи през всяка завладяваща рокля.

Бъдещите абитуриентки могат да се насладят и на модерните абитуриентски тоалети на талантливата, млада дизайнерка Доротея Борисова, завършила най-престижната академия за мода в Милано. Ние сме сигурни, че ще намерите своята рокля МЕЧТА при нас, тази, която ще почувствате и ще бъде създадена специално за Вас!

Модна къща Romantika Fashion

Гордеем се с това, че сме най-известната и голяма компания, която може да предложи сватбени и официални рокли по поръчка, изработени от най-висококачествени платове и дантели, произведени от световни ателиета за висша мода. Нашият акцент върху персонализирането, заедно с нашият безкомпромисен дизайн и изработка, е това, което продължава да ни отличава от другите дизайнери. Вече 27 години Romantika Fashion е любима марка на дамите и звездите на червения килим – не само в България, но и по света. Нашата запазена марка са луксозните, дизайнерски сватбени и официални тoалети, безупречна кройка, модерни силуети, висок клас ефектни дантели и материи. И най-важното – комбинация от личното докосване на дизайнера във всеки модел.

Сватбените рокли се отличават със своя стил, носещи различна индивидуалност, която да удовлетвори и сбъдне мечтите на всяка една булка. При нас ще намерите както класически, царствени и нежни феерични модели, така и приказни рокли в леки цветни нюанси. Нашата основна задача е да ви превърнем в приказни щастливи принцеси. Всички официални и сватбени рокли са изработени с множество часове ръчен труд, фини и висококачествени платове на топ фабрики в света, дизайнерски висша мода дантели и модерни детайли. Сватбените рокли и бални рокли са ефирни, леки и удобни, подчертаващи най-красивите извивки на всяка дама. Ще ви предложим богата селекция от дизайнерски рокли както на най-добрия български дизайнер София Борисова, така и на световни марки – лидери в булчинската мода.

Сватбените рокли се отличават със своя стил, носещи различна индивидуалност, която да удовлетвори и сбъдне мечтите на всяка една булка. При нас ще намерите както класически, царствени и нежни ферични модели, така и приказни рокли в леки цветни нюанси. Нашата основна задача е да ви превърнем в приказни щастливи принцеси. Всички официални и сватбени рокли са изработени, с множество часове ръчен труд ,фини и висококачествени платове на топ фабрики в света, дизайнерски висша мода дантели и модерни детайли . Сватбените рокли и бални рокли са ефирни, леки и удобни, подчертаващи най-красивите извивки на всяка дама . Ще ви предложим богата селекция от дизайнерски рокли, както на най-добрия български дизайнер София Борисова, така и на световни марки -лидери в булчинската мода.